The Prior Embracing Sterno-Cleido - All I Have To Do Is Dream

Drömmar om att segla

Min dröm har sedan långt tillbaka varit att bo på en båt! Hur coolt hade det inte vart att göra det. Ännu bättre hade det varit om man hade kunnat åka jorden runt på sin båt. Eller bara flyta omkring i Karibien, sola, bada, kanske grilla en fisk på kvällen vid solnedgången. Hur fantastiskt låter inte det? Som ett paradis på jorden, eller vad folk nu brukar säga. 

Men det största problemet är nog att båtar kostar mer än ett hus ibland. Speciellt om man vill ha en stor båt som man både kan bo på och segla om kring med. Ja juste, segla. Man vill nog inte köra med en motorbåt hela långa vägen till Karibien, det låter väldigt dyrt och inte speciellt miljövänligt. Så då vill man ju satsa på en segelbåt. Men om det skulle vara vindstilla kommer man ingenstans. Dessutom kan det gå ganska långsamt om det knappt är någon vind ute, då vill man ju kunna ha en motor som ger en lite extra boost. Slutsatsen är då att man vill ha en segelbåt med en liten motor. Man vill ju även att båten ska vara tillräckligt stor så att man kan bo på den. Man vill ju kunna ha ett litet kök där man kan laga mat. Ett ställe att äta maten, Ett sovrum och ett slags vardagsrum och viktigast av allt ett riktigt badrum. Som ni kanske kan förstå är jag väldigt sugen på att skaffa en båt. Men först måste jag se till att få ett båtlån innan den drömmen kan gå i uppfyllelse. Det kommer ju gå en hel del pengar. Sen måste man ju tänka på vilken slags inkomst man ska ha under tiden man seglar runt jorden. Man lär ju inte ha internet överallt heller så distans kan bli svårt.